facebook

Ultrasonic Aeroponic tuinen. (teelt op mist)

 

Nutramist Ultrasonic Aeroponic


NUTRAMIST

Biologisch en Milieu vriendelijk High-tech kweken van gewassen. 

De door NASA ontwikkelde 'Ultrasonic Aeroponic' teelttechniek vertaald in de de professionele lijn nutramist® producten is vanaf nu ook beschikbaar in de Benelux en Europa.

Nutramist paprikaplant
De ultraponic teelttechniek kan het beste worden omschreven als: 'het groeien en bloeien van gewassen door middel van het toedienen van een sterk verrijkte "koele" droge mist op de wortels'. Deze mist wordt door een 'Fogger-unit' voorzien van een Ultrasone frequentie van 2 MHz. Omdat de intensiteit van deze mist kleiner is dan 5 micron is er geen sprake meer van druppelvorming maar van een vorm van 'gasvorming'. De 'mist' is voorzien van organische meststoffen en doordat deze mist continu voor de wortels beschikbaar is, worden extreme resultaten bereikt. De 'Fog' wordt veroorzaakt door de Nutramist 'Fogger-unit' welke uit een centraal voedingsvat zeer geringe hoeveelheden voeding pakt en daarmee vele vierkante meters kan voorzien van mist. Het waterverbruik, en dus het gebruik van meststoffen, wordt hiermee met ruim 90% gereduceerd.

De ultraponic teelt vindt plaats in een robuust systeem met een lange levensduur. De tuinder hoeft niet meer te denken aan de aanschaf en het vervangen van substraten na iedere teelt. De planten hangen in zogenaamde 'net-cups' waar de wortels vrij doorheen kunnen groeien. Na de teeltperiode kan men de plant eenvoudig verwijderen en direct vervangen voor een opvolger. Op deze manier kan het restafval tot een minimum worden beperkt en blijven de extra kosten na iedere teelt achterwegen.

Door de 2 Mhz toon in de mist denken wortels dat zij zich in een 'vaste' omgeving, zoals aarde of steenwol, bevinden. De opname van voedingsstoffen is optimaal en doordat de mist continu beschikbaar is blijven deze wortels zeer fijn qua structuur (zie de foto's op het einde van deze pagina). Normaal gaan wortels opzoek naar voeding terwijl bij de ultrasone teelt de voeding letterlijk 24/7 beschikbaar is. De plant kan hierdoor het uiterste van haar kunnen tonen. De ware kracht van moeder natuur komt nu pas echt tot uitdrukking en de resultaten zijn op z'n zachtst gezegd schrikbarend.

Doordat de tijdsduur van het teeltproces met minimaal 45% zal worden verkort, kan men bij vrijwel ieder gewas vaker oogsten per jaar. Zo kan de opbrengst per vierkante meter enorm hoger uitkomen. Uit onderzoek is gebleken dat voor de meeste gewassen, met deze snelheid van groeien, het aantal van 16 planten per vierkante meter optimaal is. Wij adviseren daarnaast om de EC-waarden bij het begin van de teelt minstens 25% lager te houden. De reactie van de plant op de teelttechniek is van dien aard dat een 'normale' EC kan zorgen voor een explosieve groei of overbemesting.

De Nutramist® systemen zijn plug-and-Play en bruikbaar voor de teelt van ieder soort gewas, groenten, fruit, bloemen of planten. Maximale opbrengsten met minimale inspanningen.

Condarmatic BV is de exclusieve master-distributor voor alle Nutramist producten voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.Test set Nutramist

Download pdf pdf

Product categorieën
Copyright 2010 by CondarMatic Innovations BV - The Netherlands | All rights reserved.
Nothing from this website may be reproduced without explicit permission from CondarMatic B.V.
All trademarks and copyrights remain the property of their respective owners.

This site is developed and maintained by Mai-Web